Brev till en IS-terrorist

Hej terrorist,

Kalifatet faller och det är inte en dag för tidigt. Vi har hoppats och bett om det i många år nu, vi som sett er omsätta er sjuka ideologi i praktik. Nu – äntligen! – händer det. Gud hör förvisso bön.

Stockholms stad förbereder ett brev till dig när du kommer tillbaka till Sverige och tryggheten. Kanske ringer de också (när jag postade bilder från intervjun där detta krafttag meddelades trodde många att det var ett sjukt skämt via Photoshop, men inslaget i SVT finns att se här). Jag vet inte vad politikerna och tjänstemännen skriver i sitt brev, men med stor sannolikhet står inte jag bakom det du får läsa. Här kommer därför ett brev från mig som komplement.

Du hör till de starkast ideologiskt övertygade, du har låtit dina barn växa upp i kalifatet och du har hållit ut till slutet. Men nu är det jobbigt i kalifatet. Nu vill du hem, har jag hört. Hem till Sverige. Till tryggheten, sjukvården, barnomsorgen, bidragen, ICA Maxi, Leos lekland och simskolorna. Vet du vad? Jag förstår dig. Sverige är nämligen ett fantastiskt land, till skillnad från ert kalifat. Vi dödar inte barn här, som ni gör. Vi dödar inte oliktänkande, som ni gör. Vi har inte slavar, som ni har. Vi lemlästar inte människor, som ni gör. Vi våldtar inte kvinnor och barn, som ni gör. Vi dödar inte homosexuella, som ni gör. Vi sätter inte avhuggna huvuden på pålar i trafikrondeller, som ni gör. Vi uppfostrar inte våra barn till avtrubbade mördare, som ni gör. Vi sänder inte våra barn i döden, som ni gör. Listan kan göras lång, men jag stannar här. Jag tror du förstår min poäng: Sverige är inte ditt kalifat, och ska aldrig bli det heller.

Här är varje individ fri och okränkbar, oavsett kön, ålder, etnicitet, religion och sexuell identitet.

Kort och gott: Sverige är ett fantastiskt land eftersom det inte finns plats för din ideologi här, och så kommer det att förbli. Varje försök att normalisera och acceptera dina sjuka och destruktiva åsikter kommer att slås tillbaka. Om inte våra politiker agerar, så finns det tio miljoner människor i Sverige som kommer att göra det. Många som kallar Sverige sitt hem, har dessutom kommit hit för att söka skydd från dig och det förtryck du förespråkar. De ska få fortsätta att känna sig trygga här. Därför vill vi inte ha dina åsikter och värderingar här, och så länge du bär på dem vill vi inte ha dig här heller.

Jag tycker inte ett dugg synd om dig. Däremot tycker jag synd om dina barn, jag tycker oerhört synd om dem och jag kan inte i ord uttrycka det förakt jag känner för dig som förälder eftersom du har utsatt dina barn för ett liv i kalifatet. Du bär ansvar för att dina barn skadats för livet. Men. Även om jag tycker synd om dina barn, så tycker jag ännu mer synd om de barn som råkat ut för dig och dina fränder. Mitt hjärta brister när jag tänker på de barn ni förslavat, plågat, våldtagit, mördat. Jag känner oändlig sympati för alla de föräldrar vars barn ni skadat och slaktat, men ingen sympati alls för dig.

Du har nämligen gjort ett aktivt val. Du är inget offer. Du fattade beslutet att vända Sverige ryggen för att söka dig till kalifatet, och du har gjort det eftersom du tyckt att kalifatets samhälle har varit bättre och mer attraktivt för dig än det svenska samhället. Må så vara. Du var fri att göra det. Men nu måste du skörda det du har sått, och du valde att så hat, våld och förintelse.

Jag är kristen. Det är mina bröder och systrar du har slaktat. Jag kan inte förlåta dig. Men jag tror på en Gud som kan förlåta allt och alla. Även dig, om du verkligen ödmjukar dig och från djupet av ditt hjärta ber om förlåtelse för allt – allt! – du gjort i Ondskans tjänst.

Annars? Tja. Flyktinglägret är ett helvete säger du. Du säger att du vill hem, säger du. Men vet du en sak? Om flyktinglägret är ett helvete, så är du redan hemma.

 

 

 

3 thoughts on “Brev till en IS-terrorist”

  1. Tack snälla du för ett sanningens ord. Äntligen törs någon säga ifrån. Förhoppningsvis utan att bli kallad rasist. Tack Helena!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio + 11 =