Oljerockens fall blottade bristen på moderata cojones

Samtliga partier – från V till M – tappar medlemmar till SD, och alla partier frågar sig varför? Har det verkligen funnits så många rasister och nazister bland de egna medlemmarna? Självklart inte. De senaste dygnens oljerocks-gate visar däremot på hur Socialdemokraternas rådande tolkningsföreträde skadar både dem själva och oppositionen. Grundberättelsen är välkänd: Moderaterna bemötte krisen vid grekiska gränsen genom att publicera en bild av partiledaren och budskapet ”Stärk gränsen!”. Efter några timmar byttes dock bilden ut – eftersom Ulf Kristerssons klädsel hade kritiserats av de rödgröna. Miljöpartiets Alice Bah Kuhnke beskrev det exempelvis som ”lika sorgligt som motbjudande” att Kristersson bär ”full jaktmundering”. Bah Kuhnke har fel i sak – att bära en oljerock och keps är inte exklusivt för jägare, utom möjligen i associationsbanorna hos woka innerstads-veganer. Men det spelar ingen roll. Anklagelserna syftade inte främst till att upplysa folket om en sanning (”Ulf Kristersson bär jaktkläder eftersom han vill skjuta migranter”), utan om att skapa osäkerhet hos Moderaterna (”Det var kanske inte så smart? Tänk om väljarna tror att Uffe bär jaktkläder eftersom han vill skjuta migranter? Det är bäst vi ändrar! Snabbt!”) och därigenom få Moderaterna att framstå som regeringsoförmögna vindflöjlar. M svalde betet, och ändrade bilden – för att blidka sina politiska motståndare.

Att Sossarna agerar som buffliga skolgårdsmobbare är varken nytt eller oväntat. Så snart som någon gör något som inte stödjer deras partilinje, kommer det att mobiliseras och drevas ordentligt. Det ligger i Socialdemokraternas natur. Men, som en vän en gång sa till mig när det stormade som värst under Mitt Kors: ”Om man skiter i dem drevar de aldrig längre än tre dygn.” Empiri har visat att det finns relevans i påståendet. Förutsatt att man inte låter sig provoceras, så är uthålligheten begränsad och varje dag ska nya rubriker säljas in. Därför ska man inte backa inför trycket. Publicerat är publicerat. Stå fast vid beslutet. Hade Moderaterna bemött oljerocks-drevet med en trött suck och ett ”jasså, tycker ni det?” så hade de indignerade rösterna med stor sannolikhet mattats av idag. Då hade Moderaterna stått starkare, företrädd av en partiledare som, med båda fötterna på den svenska jorden och med en fast blick i kameran, vågat leverera ett tydligt budskap utan att backa en centimeter. Det hade Moderaterna behövt. Men nu valde man istället att retirera, och därmed överlåta till skolgårdsmobbarna att avgöra hur Moderaterna ska utforma sina budskap till väljarna. Istället för att låta sina cojones växa, lät man sig snöpas.

Bildbytet skapade fler frågor än svar: Behöver M inhämta godkännande från husse innan man agerar? Hur ska man uppbåda attityd och handlingskraft för att överta regeringsmakten om man inte ens vågar stå fast vid ett bildval? Väljarna skakar på huvudet – och söker alternativ.

Jimmie Åkesson, å andra sidan, satte sig på planet och åkte till Turkiet för att dela ut flygblad till migranter. Budskapet var enkelt: ”Sweden is full!” Trodde han att han skulle undgå kritik för det tilltaget? Självklart inte. SD visste naturligtvis redan när de bokade biljetterna att tilltaget skulle få politiska motståndare att drabbas av kollektiv indignationsfrossa. Liksom vid så många tidigare tillfällen, är det just motståndarsidans upprörda reaktioner som blir SD:s opinionsmässiga vinning. Det är nämligen bara att inse att frustrerade väljare imponeras av en partiledare som vågar agera istället för att reagera. Enligt opinionsundersökningarna håller majoriteten svenska väljare, som varje månad vänder på slantarna, som krigar för föräldrarnas rätt till äldrevård och måste agera ständigt eskort för sina barn så de inte blir rånade på väg från skolan, med Åkesson i påståendet att Sverige, de facto, är fullt. Kvadratmeter finns, men inte de praktiska och ekonomiska ängslighförutsättningarna. Vårt svenska samhälle klarar inte ett nytt 2015, vi har fullt upp med att försöka hantera konsekvenserna av den förra extremperioden samtidigt som Sverige fortfarande utfärdar omkring etthundra tusen uppehållstillstånd per år.

Insikten om att Sverige och Europa inte är rustat för att hantera en ny migrationsvåg av primärt unga män utan asylskäl tycks vara högre hos allmänheten än hos de folkvalda, vilket gissningsvis beror på att politikerna sett till att skaffa sig själva så privilegierade liv att de inte ännu berörts av förändringarna på samma sätt som deras väljare. För många vänsterideologiskt övertygade politiker, journalister, advokater och kändisar är det mångkulturella paradiset fortfarande en högst livskraftig idé, vilket leder till att de med gemensamma krafter slår mot den som vågar hävda motsatsen.

Winston Churchill tillskrivs citatet: ”You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.” I en tid av ängslighet och negativa samhällsförändringar, längtar väljarna desperat efter politiska företrädare som står upp för dem, som tar deras problem och oro på allvar och agerar för att skydda det gemensamma. Framför allt uppskattar väljarna politiker som vågar ta strid för sådant som väljarna själva uppfattar som självklart – som att Sverige, faktiskt, är fullt. Eller att gränserna måste stärkas. Så länge som inga andra partier än SD varken förstår det eller vågar stå upp mot de socialdemokratiska dreven, så kommer SD att fortsätta att växa.

 

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd insättning bekräftar gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller. Swish 0723 56 77 56. Jag har tyvärr ingen möjlighet att återkomma med personliga tack till var och en som donerar, men jag är innerligt tacksam för varje krona!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre + 12 =